Kein Schlusstrich (Son Söz Henüz Söylenmedi)

Almanyada Kurumsal Irkcilik ve Irkci Fasist saldirilar sonucu 200 ün üzerinke kisi hayatini kaybetti.

Sadece Bayernde 1980 yilindan bugüne 46 kisi fasistler tarafindan katledildi. 1980 li yillardan itibaren Bati Almanyada Irkci saldirilar tartisilmaya baslandi. 21 Agustos 1980 de Hamburgda Manfried Roeder in kurucusu oldugu „Deutsche Aktionsgruppe“ tarafindan mültecilerin kaldigi bir pansiona düzenlenen bir saldiri sonucu Viyetnamli iki kisi Nguyen Ngoc Chau ve Do Anh Lan yanarak can verdi. 26 Eylül 1980 Oktoberfet de patlayan bomba ile savas sonrasi en kanli saldiri olarak kayitlara gecen ve devaminda süregelen bir dizi saldiri ve NSU ile doruga ulasti. Bununlada kalmadi 19 Subat 2020 Hanau da fasist saldir sonucu 11 kisi yasamini yitirdi.

NSU Davasi ,baglantilar ve sorumlular ortaya cikartilmadan sona erdi.

Almanya`da NSU (Nasyonal Sosyalist yeralti) Fasist örgütün 1 i alman Polis 9 göcmen 10 kisiyi katletti. Ilk Cinayet Nürnbergde Islendi . 2000 yilinda Enver Simsek Cicekci sergisinde öldürüldü.

Ilk cinayetin 21. Yildönümünde 2021 sonbaharinda „Kein Schlusstrich“ (Son Söz henüz söylenmedi) baslikli NSU ile baglantili 14 Sehirde Disiplinlerarasi bir Tyatro projesi gerceklestirilecek.

21 Ekim 7 Kasim arasinda gerceklesmesi planlanan Etlinlik hakkinda genis bilgiyi Projenin Küratör ekibinden Tuncay Kulaoglu`ndan alacagiz.

 

Dein Kommentar

Email:
BesucherInnen-Kommentare